15 December, 2012

MISI MENCARI WALLPAPER



Hari ni free jer duk kat umah.. my kids dah dihantar kat umah mak toknyer dipenang selama sebulan so berhoney moon ler ngan en hubby...Pepagi lepas bekpas, i n my hubby pusing2 area puchong kebetulan ternampak Promosi Wallpaper Korea kat sebelah ioi tepi kedai mamak 'pelita'. Apa lagi... terus masuk.. just  untuk survey jer tapi tang sangka jatuh cinta lak..
 Tapi b4 tu nak cari parking kat sini punyalah susah... Lastly parking kat belakang kedai2 jer..

Kebetulan tengah promosi.. memang agak murah.. paling murah leh dapat dalam rm120 (ikut saiz) siap ader pakej beli dua percuma satu.. Tapi kos pemasangannyer lak mahal jugak.. Tak per.. ni baru 1st kedai..
2nd kedai gi kat dalam ioi ader kedai ELIZA tingkat paling atas sekali. Harga kat sini kalau kira tolak tambah lebih kurang jer sebab kalau kedai wallpaper korea murah dari segi wallpaper tapi kos pemasangan lak mahal kat sini lak kos pemasangan murah tapi wallpaper lak mahal. 
Tu yang i kata tolak tambah lebih kurang jer..
kedai yang last sekali Euro Art Wallpaper..kat sini agak mahal jugak wallpapernyer tapi yang best amoi kedai ni bagi penerangan terperinci gak pasal pemasangan wallpaper ni. So dapat jugak ilmu skit sebanyak. Antaranya dia kata boleh pasang sendiri kalau nak kurangkan kos pemasangan tapi yang bahagian kecik-kecik jer lah sebab kalau yang besar tu pemasangannyer susah skit. Katernyer lagi kalau letak gam diwallpaper, wallpaper agak berat so memerlukan 2 orang untuk lekat didinding dan kalau kat tepi tangga upah pemasangan agak mahal sebab susah pada bahagian gerigi tangga.
Antara yang berkenan dihati... Atas tu..
Corak batu bata ni memang cantik macam hidup gitu.. Memang dah chop pun...
Design terkini... canteeekkk..

Pendek kata kena pandai macthing kaler dan surver banyak tempat sebelum beli... Jangan lupa balik rumah ukur saiz dinding sebelum buat tempahan...

2 comments:

  1. Salam Semua... kalau berminat dgn wallpaper sila berkunjung ke AKMA Deco and Interior ,beribu-ribu sample tersedia utk dipilih dan padankan dgn dinding rumah anda.. http://www.facebook.com/akmadeco
    Kami juga membuat Kitchen Cabinet, blinds, carpet pejabat, tinted tingkap dan lantai laminate

    ReplyDelete

 

Designed By Izza sakura